• 044 500 330

Vijesti iz ustanova

Opća bolnica "Dr. Ivo Pedišić" Sisak - akcija uz Svjetski dan hepatitisa

SVJETSKI DAN HEPATITISA
Besplatno vađenje krvi i testiranje na hepatitis B i C
u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“

Javnozdravstvena akcija održava se od 31. srpnja do 4. kolovoza od 10 do 12 sati, a pozvani su svi građani Sisačko – moslavačke županije

Svjetski dan hepatitisa obilježava se svake godine 28. srpnja s ciljem podizanja svijesti o ovom ozbiljnom javnozdravstvenom problemu i poticanju na prevenciju, ranu dijagnostiku i liječenje hepatitisa.

Tim se povodom po prvi put i u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku održava javnozdravstvena akcija besplatnog vađenja krvi i testiranja na hepatitis B i C za građane Sisačko-moslavačke županije.

Akcija se održava od 31. srpnja do 4. kolovoza 2023. godine od 10 do 12 sati na Odjelu za transfuzijsku medicinu, 1. kat, Središnji paviljon bolnice.

Za besplatno vađenje krvi potrebno se prethodno predbilježiti na broj telefona 044/553-325, radnim danom od 8 do 16 sati.

Organizacijom ove javnozdravstvene akcije cilj je Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ pružiti priliku za rano otkrivanje hepatitisa i informirati građane o važnosti redovitih zdravstvenih pregleda.
Osim besplatnog vađenja krvi, tim zdravstvenih stručnjaka bit će na raspolaganju građanima za educiranje o hepatitisu, načinima prijenosa, simptomima i mjerama prevencije.

Hepatitis je upalna bolest jetre koju mogu uzrokovati različiti virusi, a njihove varijante su hepatitis A, B, C, D i E. Njihovo rano otkrivanje ključno je za uspješno liječenje i sprečavanje potencijalnih komplikacija.

Pozivamo sve građane Sisačko-moslavačke županije da se odazovu ovoj akciji te da zajedno podignemo svijest o hepatitisu i njegovom utjecaju na zdravlje.

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd