Oglasna ploča

Aktualni pozivi, uvidi i objave

Glavne vijesti

Obilježen Dan Grada Velike Gorice

13-12-2018

Župan Ivo Žinić je u četvrtak, 13.prosinca 2018. godine, zajedno sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem nazočio Svečanoj akademiji u povodu...

Božićna priredba SOS Dječjeg sela

13-12-2018

Predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić je u četvrtak, 13. prosinca 2018. godine, u SOS Društvenom centru „Hermann Gmeiner“ u Lekeniku...

Otvorena izložba Želimira Šiška u Popovači

13-12-2018

Župan Ivo Žinić je u srijedu, 12.prosinca 2018. godine, zajedno sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem nazočio 81. samostalnoj likovnoj izložbi...

Drugačiji pogled na budućnost zdravstva u Sisačko-moslavačkoj županiji

12-12-2018

Župan Ivo Žinić je, zajedno s predsjednicom Županijske skupštine Ivankom Roksandić i svojim zamjenikom Ivanom Celjakom, u srijedu, 12. prosinca...

Potpisani Ugovori za energetsku učinkovitost škola

12-12-2018

Župan Ivo Žinić je u srijedu, 12. prosinca 2018. godine, potpisao Ugovore za energetsku učinkovitost deset škola u Fondu za...

Održana 18. sjednica Skupštine Hrvatske zajednice županija

12-12-2018

Župan Ivo Žinić je u srijedu, 12. prosinca 2018. godine, zajedno sa svojim zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom sudjelovao...

Rain And Snow

0°C

Rain And Snow

Poziv - radionica „Savjeti mladih – savjetodavna tijela JLP(R)S s ciljem aktivne participacije mladih u oblikovanju lokalnih politika"

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Državna škola za javnu upravu u Zagrebu organiziraju jednodnevnu radionicu „Savjeti mladih – savjetodavna tijela JLP(R)S s ciljem aktivne participacije mladih u oblikovanju lokalnih politika“ namijenjenu službenicima i dužnosnicima u tijelima jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave.

Značajan broj odluka na lokalnim razinama i nacionalnoj razini izravno utječu na život mladih kao jedne od najranjivijih skupina u društvu. Istraživanja pokazuju kako mlade osobe u Hrvatskoj nemaju povjerenja u nositelje javne vlasti i političke procese te nemaju osjećaj mogućnosti utjecaja na najvažnije odluke koje ih se izravno dotiču. Odnos mladih u Hrvatskoj prema politici i društvenom angažmanu obilježen je niskom participacijom i tendencijom distanciranja od tzv. društvenih poslova čime je participacija mladih osoba u procesima stvaranja javnih politika na vrlo niskoj razini.
Rezultat niske razine komunikacije i sudjelovanja je oblikovanje javnih politika bez jasno izražene komponente utemeljenosti na potrebama mladih, posebice u njima najbližim, lokalnim sredinama.
Akteri koji imaju najveću odgovornost i obvezu za uključivanje mladih u proces donošenja odluka su upravo same jedinice lokalne i područne samouprave te osobe zadužene za praćenje i rad Savjeta mladih. Usmjeravanje mladih na aktivno djelovanje i zagovaranje potreba mladih u okviru Savjeta mladih kao nužnu pretpostavku ima poznavanje svih dionika o djelokrugu, načinu rada i mogućnostima samog Savjeta mladih.
Svrha ove radionice je jačanje kapaciteta službenika i dužnosnika u jedinicama lokalne i regionalne samouprave za kvalitetan doprinos i uključivanje savjeta mladih u kreiranje javnih politika na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini te unaprjeđenje položaja savjeta mladih u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave kroz edukaciju o njihovom djelokrugu, načinu rada i mogućnostima djelovanja.
Program radionice nalazi se u prilogu.

Radionica će se održati 7. prosinca 2018. godine u prostorijama Hrvatske zajednice županija, Savska cesta 41/XVI. Predviđeno trajanje radionice je od 10 do 14 sati.

Prijave na radionicu vrše se do 5. prosinca 2018. godine na web-stranici Državne škole za javnu upravu putem sljedećeg linka:
https://www.dsju.hr/dsju/calendar/workshop/list/category/show_all/07-12-2018
(predzadnja radionica na stranici)

Za prijavu na radionicu potrebno je otvoriti korisnički profil u informacijskom sustavu Državne škole za javnu upravu. Upute za otvaranje korisničkog profila i prijavu na radionicu nalaze se u prilogu.

Kontakt info

Ulica Stjepana i Antuna Radića, Sisak, Hrvatska

Kontakt telefon: +385(0)44-550-200

Fax: +385(0)44-524-158

E-mail adresa:

Internet stranica: www.smz.hr

OIB: 82215698659

Dužnosnici

  • Ivo Žinić, dipl.ing.arh - Župan
  • doc.dr.sc. Roman Rosavec - Zamjenik župana
  • Ivan Celjak, mag.iur. - Zamjenik župana
  • mr.sc. Dušan Bjelajac, dr.med. - Zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine

korisno

© 2018 Sisačko-moslavačka županija. Sva prava pridržana. Izrada i odrzavanje BIT Centar d.o.o.

Izbornik