• 044 500 330

Što je važnije, politikanstvo ili potrebe djece [audio]

„Moram izraziti žaljenje što je do tog pisma došlo.Nije mi jasno zbog čega je na ovaj način ta udruga išla u javnost i na neki način prozvala župana, da nije zadovoljna s odnosom i pomoći koji mi kao županija pružamo i na koji način se brinemo o osobama s invaliditetom, djeci s posebnim potrebama,“ rekao je u utorak, 9. veljače 2016. godine župan Ivo Žinić, osvrćući se na „Otvoreno pismo“ koje je na jednom portalu objavila Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije.

{play}images/stories/audio/reakcija1.mp3{/play}


U prošloj godini Županija je za ovakve potrebe, pomaganje udrugama koje se brinu o djeci s posebnim potrebama,izdvojila preko 330 000 kuna. Od tih sredstava 70 000 kuna je dano i ovoj udruzi, „Mala kuća“ iz Petrinje. Nakon niza sastanaka koji su predstavnici Županije održali s predstavnicima Male kuće u Proračunu je predviđeno 100 000 kuna za 2016. godinu.
Županija inače ima jako dobar odnos s udrugama koje se bave ovom problematikom, rekao je Žinić, te naveo primjer ulaganja od 500 000 kuna u prostor za školovanje djece s posebnim potrebama u OŠ Novska. Najavio je i kako će isto biti učinjeno u Glini.
Županija je prošle godine tako za projekte i programe pomoći djeci s posebnim potrebama uložila preko milijun kuna pa nikako nije jasna namjera i poruka „Otvorenog pisma“.

{play}images/stories/audio/reakcija2.mp3{/play}

I zamjenik župana Marin Piletić, koji je godinama angažiran na ovoj problematici razočaran je reakcijom ove udruge:

{play}images/stories/audio/reakcija3.mp3{/play}

Piletić u ovom načinu ne vidi želju za kvalitetnom suradnjom. Smatra omalovažavajućim nazivati posjete zamjenika župana i predsjednice Županijske skupštine „Maloj kući“ tek pukim „posjetima izaslanika“.

{play}images/stories/audio/reakcija4.mp3{/play}

Župan je podsjetio i na akcije pomoći „Maloj kući“ koje su u tijeku:

{play}images/stories/audio/reakcija5.mp3{/play}

Župan je na kraju pozvao i javnost i udruge da ne padaju u zamku dnevne politike i pri tom zaborave istinski zajednički cilj, pomoć djeci kojoj je ta pomoć životno važna.
 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd